BELDICO n.v.
NewsletterSearchLanguage
Voornaam Naam E-mail Adres  
ok
Login Paswoord  
ok
fr | en | nl

Onze maatschappij


Historie

Beldico, dat deel uitmaakt van Beldico Group, is fabrikant en leverancier van een heel gamma medische hulpmiddelen. Zijn ontstaan gaat terug tot de periode kort na de tweede wereldoorlog toen in 1947 het farmaceutische bedrijf Continental Pharma werd opgericht.

In 1984 wordt de farmaceutische groep verkocht aan Monsanto, met inbegrip van de non-farma activiteiten (productie en distributie van medische hulpmiddelen). Dit leidt tot de stichting van een nieuwe maatschappij: International Medical Products n.v. De bedoeling hiervan is deze non-farma activiteiten verder te zetten en uit te breiden. Het nieuwe bedrijf wordt actief in België, Nederland en Duitsland.

Momenteel telt Beldico 90 werknemers, waarvan de meeste in de productie zijn tewerkgesteld. Het bedrijf is actief in de productie en promotie van ziekenhuisproducten en disposable medische hulpmiddelen van hoge kwaliteit voor verscheidene medische domeinen.
De fabrieksoppervlakte bedraagt 4800 m˛ en het bedrijf beschikt niet alleen over zijn eigen injectie- en blaasvorminstallatie en ETO-sterilisator, maar ook over 600m˛ cleanroom-infrastructuur.

Beldico fabriceert en verdeelt via zijn zustermaatschappijen en partnerships met lokale verdelers in zowat alle Europese landen, het Midden Oosten en Afrika een grote verscheidenheid aan medische hulpmiddelen en concepten voor specifiek gebruik in diverse domeinen zoals hemodialyse, intensieve zorgen, anesthesie, cardiochirurgie en interventionele cardiologie, radiologie, neonatologie, ...
Een van de karakteristieken waardoor Beldico zich onderscheidt, is zijn bekwaamheid om de meeste van zijn producten “custom made”, volgens de specifieke eisen van zijn klanten te vervaardigen.

Sinds enkele jaren biedt Beldico ook de mogelijkheid voor contractfabricage van medische hulpmiddelen voor bekende internationale leveranciers van deze producten.